dimecres, 7 de desembre del 2016

Al març... Tindrem lletons!




Has pensat mai què menges? Qui ha recollit els enciams de la teva amanida? Qui cuida dels ous de la teva truita? I com creixen i qui mata el xai del teu plat? A La Fresca ho volem saber. Ens volem responsabilitzar d'allò que mengem.

I sí, alguns de nosaltres mengem xai a casa. Poc. Quan arriba, un cop l'any? I perquè només tenim xai un cop l'any?

El nostre productor és en Serradet de Barneres, un "ramat d'ovelles amb formatgeria pròpia" de St. Martí Sescorts - L'Esquirol. 
 
Les seves ovelles ja estan gestants i si tot va bé, naixeran tots els xais en poques setmanes a partir de finals de gener. Unes quantes xaies es quedaran amb ells per formar part del ramat d'ovelles però la majoria, quan facin el pes adequat, els i les portaran a l'escorxador municipal de Manlleu per convertir-se en xai lletó:el xai lletó és un xai molt tendre criat exclusivament amb la llet de les seves mares: ovelles que pasturen herba a diari i segueixen una criança, alimentació i maneig ecològics. Una carn molt tendre i de màxima qualitat que rarament es troba a les botigues. 

Si has decidit menjar carn, a La Fresca podem oferir-te aquest xai lletó 1 cop l'any.
Us podeu quedar el xai lletó sencer (​8 kg aprox) o mig xai lletó (4 kg aprox), tallat, al preu de 15 €/kg. Així, el xai lletó sencer surt a uns 110-120 € aprox i mig xai lletó surt al voltant dels 60€. Us l'entregaríem tot tallat, excepte les espatlles que només les faríem marcades per fer al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada