dimecres, 18 de juliol del 2018

Les reflexions de La Kosturica


Cada setmana, La Kosturica, ens envia reflexions sobre com els va a l'hort o les batalles o experiències que pateixen o gaudeixen al voltant de l'agroecologia. Avui us deixem el seu últim escrit:

Mentre collim tomàquets  a dojo, comencem a plantar les primeres cols que podrem collir si tot va bé, a la sortida de l’estiu i principis de tardor. En aquesta època no pots perdre passada ja que tens tot lo d’estiu produint a tope i alhora has de plantar tot lo que vols collir a la tardor-hivern, així que has d’anar fent plantades cada 15 dies d’enciams i de bràssiques (cols, coliflors, bròquils, bròcols...).

Tampoc podem perdre passada amb la que ens ve a nivell de comercialització... Les grans superfícies ja fa temps que es preparen per absorbir el mercat bio i per exemple  ja han obert el primer Carrefour Eco a Gràcia. Si el consumidor no sap diferenciar ni prioritzar  el producte eco i agroecològic en front del eco-capitalista els petits pagesos ho tenim molt difícil per sobreviure ja que la competència es ferotge. Serà impossible competir amb uns preus que es basen en estrènyer als pagesos i pagar-los fatal (fins al punt de no cobrir costos) i de retruc  promoure grans explotacions que compleixen la normativa tècnica alhora que exploten a la mà d’obra per obtenir baixos costos de producció.




Com ja hem dit moltes vegades ens caldria fer una reflexió a fons de com generar una alternativa viable a aquestes grans superfícies mogudes només perquè aquest nínxol de mercat els doni el màxim de beneficis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada