diumenge, 15 de març del 2015

Una recepta amb bròcoli

Totes les crucíferes són molt saludables. Aquesta setmana a la cistella ens ha arribat un bròcoli boníssim. Per aprofitar al màxim les seves propietats, l'hem de bullir entre 3 i 4 minuts. Sinó, passarà a tenir un color verd oliva, que indicarà que ha perdut les qualitats antioxidants i antitumorals.

Què? No t'agrada? Va, segur que amb aquesta recepta, el podràs introduir i t'acabarà fent el pes!

Ingredients per a dues persones:

  • 1 ceba
  • 1 bròcoli
  • 2 tasses d'arròs integral (la mesura que acostumis a prendre per persona)
  • gingebre en pols
  • cúrcuma en pols
  • pebre negre mòlt
  • sal o gomasi o vinagreta d'umeboshi


Arròs amb ceba i bròcoli

  • Bull el bròcoli tres minuts, escórre'l i reserva'l.
  • Bull l'arròs integral (si pots prendre sal, pots afegir-ne una mica durant la cocció). 
  • Sofregeix la ceba amb oli d'oliva verge extra, a foc lent, fins que quedi daurada. Tancar el foc.
  • Quan l'arròs estigui bullit, afegir-lo a la ceba, i especiar-ho amb el gingebre en pols, la cúcuma en pols i el pebre negre mòlt. Afegir el bròcoli a la barreja.
  • Opcionalment, per salar-ho, pots afegir-hi gomasio o fer una vinagreta d'umeboshi amb una cullerada petita de pasta d'umeboshi i oli d'oliva. 

Que vagi de gust!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada