Com ens organitzem
En aquesta pàgina hem volgut recollir la nostra manera d'organitzar-nos, perquè quedi reflexada tant per als membres actuals de La Fresca, com per a aquelles persones que us estigueu pensant entrar a formar part:

Com ens organitzem? Com prenem les decisions?
El punt de partida és l’autogestió i l’òrgan de decisió és l’assemblea que es convoca bimensualment, en dijous. Les decisions es prenen per consens i es requereix com a mínim la meitat més u de les cistelles per constituir l’assemblea.

La majoria de persones que conformen La Fresca tenen algunes tasques assignades que duen a terme. A l'actualitat, es reparteixen les feines de la següent manera:

  1. Actualització de cistelles i acollida: en DD és la nostra figura d'acollida i benvinguda, que coordina un sistema de madrines i padrins per cada cistella nova. Les unitats familiars que entren noves a La Fresca, cal que tinguin en compte que han d'avisar amb un mes d'antel·lació si marxen del col·lectiu, per a la bona gestió del mateix, i per respecte a les proveïdores.
  2. Comunicació: la Marta és l'encarregada de la comunicació externa de La Fresca: actualitza aquest blog, el Facebook, l'Instagram i repassa periòdicament els correus que arriben a cooperativa.lafresca@gmail.com.
  3. Economia i pagaments: l'Ariadna és la nostra comptable oficial i en Joan, el responsable de pagaments.
  4. Gestió i actualització d'excels: les comandes a quasi tots els proveïdors i productors es fan a través d'un Excel mensual. Aquest Excel és coordinat per en David T.
  5. Ajuda informàtica: en Marc és el nostre informàtic de capçalera. Si tens dubtes amb llistes de correus, whatsapps o els Excels, et pots dirigir a ell.
  6. Contacte amb l'Ateneu Rosa de Foc: La Fresca està ubicada a l'Ateneu Rosa de Foc, una entitat autogestionada al barri de Gràcia al carrer Robí. El nostre contacte amb el col·lectiu és la Núria. Compartim un espai del local  amb 2 cooperatives més: La Tòfona, i L'Aixada. Contribuïm al manteniment d’aquest local com a membres de l'Ateneu Rosa de Foc. Per a fer-ho, es realitzen unes reunions de col·lectius, anomenades RCC. Hi assistim mensualment per torns: en James és l'encarregat de fer el llistat de torns. També, periòdicament, es neteja l'ateneu per torns. La Clara és la responsable d'actualitzar aquests torns. 
  7. Contacte amb les proveïdores: cada proveïdora és gestionada per una persona de La Fresca. A l'actualitat:

Jofre: Llavora, carn de porc Marc: Ecolécera, arròs i llegums Toni: L'Olivera
Roger: Cafè Rebeldia
Sara: La Veganeria, preparats vegans
Clara: Serradet de Barneres, làctics
Marta: Cal Valls, conserves i envasats

Bego: L'Aresta, pa Neus: La Kosturica, cistella de verdures i extres en fruita i altres James: Cal Roio, pollastre; Brunec/Cal Pauet, vedella Esther: La Platjeta, peix

Com ens comuniquem?

Ja hem comentat que les decisions intentem treballar-les en assemblea però...

Disposem d’un grup de Google per comunicar-nos a través del correu electrònic i també un grup de Whatsapp per urgències. I un altre grup de whats "La Fresca Social" per compartir altres lluites i activismes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada